Va multumim pentru ca ati achizitionat un produs marca QuickVolt ! Va rugam sa cititi cu atentie termenii si conditiile de mai jos, precum si manualul de utilizare al produsului si certificatul de garantie.

Prezentele conditii se aplica doar produselor achizitionate online.

Conform Ordonantei de Urgenta Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate la distanta:

Consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator.

In cazul in care clientul opteaza pentru livrare la domiciliu, termenul de 14 zile calendaristice decurge din momentul receptionarii produsului (conform OUG34/2014, Art.9, al.2.lit.b). Consumatorul poate opta fie pentru schimbarea produsului cu acelasi model, schimb cu un produs diferit sau rambursarea sumei de bani platite la cumparare.

Momentul incheierii contractului pentru comenzile online cu livrare la domiciliu este momentul in care consumatorul a achitat factura fiscala pentru produsul respectiv.

Toate produsele pe care le returnati trebuie sa fie in aceeasi stare in care au fost primite si in ambalajul original, insotite de etichetele initiale, intacte, certificatul de garantie in original, si toate documentele cu care au fost livrate.

Nu se pot returna urmatoarelor categorii de produsele:

  • Produsele asupra carora au fost efectuate interventii neautorizate sau care au fost deteriorate de catre client: au ambalajul deteriorat sau incomplet, urme de uzura sau folosire excesiva;
  • Produsele care nu sunt insotite de toate accesoriile.
  • Produse care prezinta modificari fizice sau optice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, taieturi, cusaturi rupte, destramari ale materialului, pete, fermoare nefunctionale, si alte defecte ce le poate prezenta un produs neconform (nesemnalate ca si defecte estetice in primele 24 de ore de la receptionarea produsului in scris la adresa de email contact@quickvolt.ro. Pentru schimbare, produsul nou se livreaza dupa primirea si verificarea celui returnat intr-un termen de maxim 14 zile. Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, urme de folosire sau interventii neautorizate, etc, decat prin sistemul de diminuare al valorii .(pentru produsul uzat se vor inlocui toate piesele ce sunt necesare pentru aducerea produsului la conformitate si orele de manopera service pentru acesta procedura . Costurile vor fi achitate de consumator din suma de achizitie si suma rest rezultata din acesta operatie  va fi expediata consumatorului prin acelasi sistem prin care acesta a achizitionat produsul . Consumatorul poate solicita piesele rezultate din inlocuire doar daca achita taxele de transport .Pentru produsele inlocuite societatea va prezenta consumatorului pe email o fisa cu preturile accesoriilor schimbate si costurile de manopera) .
  • Produse confecţionate după specificaţiile prezentate de consumator sau personalizate în mod clar .
  • Produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de consumator.
  • Produse aduse pe comenzi speciale.
  • Produsele, componentele sau accesoriile care odata utilizate nu mai pot fi refolosite
  • Cauciucurile rulate sau consumabilele cumparate separat sau cele care fac parte componenta a produselor, contravaloarea acestora din urma se va scade din valoare produsului returnat.

QuickVolt isi rezerva dreptul ca, in momentul receptionarii produsului de la client, sa efectueze o expertiza tehnica, care sa evalueze produsul si sa verifice daca a suferit alte modificari ( zgariat, spart, incomplet,etc), independente de natura pentru care a fost fabricat.

Exercitarea dreptului de retur

Consumatorul informeaza QuickVolt cu privire la decizia de retragere din contract prin completarea formularului de retur disponibil pe site www.quickvolt.ro  sau printr-un  e-mail pe adresa contact@quickvolt.ro, care sa contina toate detaliile privind datele de identificare ale cumparatorului, tipul, seria si modelul produsului care face obiectul returului, datele de identificare ale documentului de comanda, de plata si primire ale produsului. Dupa primirea raspunsului din partea noastra, va rugam sa expediati produsul catre adresa comunicate. Clientul are obligatia legala de a expedia produsul catre adresa comunicata, in termenul de maxim 14 zile calendaristice de la transmiterea raspunsului de primire a cererii de retragere de catre QuickVolt. Conform reglementarilor legale, clientul suporta costurile de transport aferent returului, responsabilitatea privind integritatea coletului intra in atributia clientului si a firmei alese de acesta.

De asemenea, se poate returna produsul personal in oricare magazin QuickVolt .

In termen de 48 ore lucratoare de la transmiterea notificarii, cumparatorul va primi pe e-mail numar de inregistrare si detalii cu privire la solicitarea inaintata.

Pentru produsele returnate in magazin sunt necesari urmatorii pasi :

Clientul preda produsul in magazin in baza unui proces verbal de predare primire

Decizia de acceptare/respingere va fi luata de catre Departamentul Retur Online, dupa receptia produsului in service.

Comunicarea cu clientul se va face in scris pe adresa de e-mail cu care s-a efectuat comanda initiala sau telefonic.

Costuri si taxe speciale pentru renuntarea la cumparare

Costuri suportate de catre cumparator:

Costuri de retur si transport curier pentru produsul in cazul caruia cumparatorul renunta la achizitionarea produsului in termen de 14 zile de la receptia produsului. ( art.14. punctul 2 )

Costuri suportate de catre vanzator:

Produs ce nu este conform cu specificatiile din oferta vanzatorului.

Produs ce nu este conform specificatiilor mentionate in comanda cumparatorului.

Produs nefunctional in primele 24 de ore de la receptie sau colete ce prezinta deteriorari la receptie.

Rambursarea sumelor

Rambursarea sumelor se va face in cel mult 14 zile lucratoare de la data la care este informat de decizia de retragere din contract a consumatorului, transmisa de catre vanzator(art. 13, punctele 1, 2, 3 si 4)

Conform art. 24 punctele 2 si 3 , ziua in care consumatorul isi exercita dreptul de retragere din contract nu se va lua in seama la calculul termenului, iar in cazul in care ultima zi a termenului este o zi nelucratoare, QuickVolt va prelungi termenul in mod corespunzator.

Banii vor fi returnati in contul bancar furnizat de catre client.

QuickVolt va putea amana rambursarea contravalorii produsului pana la primirea produsului vandut , in cazul in care QuickVolt nu s-a oferit sa recupereze el insusi produsul (se va lua data cea mai recenta).

Politica de returnare a produselor, conform O.G. 34/2014 , se aplica numai vanzarilor facute catre clientii persoane fizice.

Returnarea produselor cu defecte

In cazul in care produsul achizitionat a fost livrat nefunctional, sau prezinta vicii de fabricatie, acesta va fi inlocuit cu un produs functional, cu conditia notificarii in scris pe adresa de mail : contact@quickvolt.ro, in termen de 24 de ore de la primirea produsului. In cazul in care defectiunea nu a fost semnalata in maxim 24 de ore de la livrare, produsul nu va fi inlocuit.